Hírek, Események

hirekicon
VII. Hadarics Ferenc Emlékverseny
hirekicon
2012. augusztus. 04.

2012. augusztus 4-én, VII. alkalommal került megrendezésre Fertőendréden a Hadarics Ferenc Emlékverseny, amelyen 17 tűzoltó szervezet 38 csapata vett részt. A verseny gördülékeny lebonyolítását a Győr-Moson-Sopron megyei Tűzoltó Szövetség és a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai, valamint a Fertőendrédi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói végezték.

A megmérettetés a kilenc órai megnyitóval vette kezdetét, amelyen elsőként Rádler István, Fertőendréd Polgármestere köszöntötte a megjelent rajokat, s kiemelte a jelenlevőknek az önkéntes tűzoltó egyesületek példamutató, önzetlen és fontos munkáját.

A Polgármester köszöntőjét követően Molnár Sándor tű. alezredes, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője szintén köszöntötte a megjelenteket, majd beszédében elmondta: az önkéntes tűzoltó egyesületek munkája a térségben valóban fontos, hisz a hivatásos tűzoltó egységek mellett rendszeresen be tudnak avatkozni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elmúlt időszak káresetei: Sopron környékén a közelmúltban számos tűzesetnél segítettek önkéntes tűzoltók a munkálatokban.

Végül Gráczol Hajnalka, a Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezetének képviselője szólt a felsorakozott versenyzőkhöz és a jelenlevő érdeklődőkhöz. Elmondása szerint egyre kevesebb ember ad vért elfoglaltságai révén a nyári időszakban, ugyanakkor kiemelten fontos a véradások száma, hisz a vakáció ideje alatt több baleset történik, mint általában. Ezzel egyúttal - ösztönözve a hallgatóságot - felhívta a figyelmet, hogy a verseny közben vér adható, amellyel akár három ember élete is megmenthető.

A megnyitót követően, a nyári hőség közepette, barátságos hangulatban hat kategóriában mérték (iskolai fiú és leány, ifjúsági fiú és leány, felnőtt férfi és női) össze tudásukat a résztvevő önkéntes és létesítményi csapatok 800 l/p-es kismotorfecskendő szerelésben és 7x 50 méteres váltófutásban.

Az eredményhirdetésre egy órakor került sor, amelyen a legjobbnak bizonyult csapatok részére   Balogh Ferenc tű. ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke Rádler István polgármesterrel és Gombos Józseffel, a Fertőendrédi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökével közösen adták át az elismerő okleveleket és serlegeket.

A dobogós eredmények kategóriánként a következőek szerint alakultak:

Gyermek leány:

I. Bágyogszovát ÖTE

II. Fertőszentmiklós ÖTE

 

Gyermek fiú

I. Mosonszolnok ÖTE

II. Rábapordány ÖTE

III. Fertőendréd ÖTE

 

Ifjúsági leány

I. Fertőszentmiklós ÖTE

II. Fertőendréd ÖTE

III. Mosonszolnok ÖTE

 

Ifjúsági fiú

I. Fertőszentmiklós ÖTE

II. Mosonszolnok ÖTE

III. Völcsej ÖTE

 

Felnőtt női

I. Mosonszolnok ÖTE

II. Hegykő ÖTE

III. Bezi ÖTE (2. sz. csapata)

 

Felnőtt férfi

I. Hegykő ÖTE

II. Mosonszolnok ÖTE

III. Osli ÖTE

Egyesületünk gyermek leány csapata II. helyezést, ifjúsági leány csapata I. helyezést és ifjúsági fiú csapata I. helyezést ért el. Ezzel ifjúsági csapataink mindkét kategóriában megkapták a vándorserleget is.

 

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

 

hirekicon
XIX. Tűzoltónap Fertőszentmiklóson
hirekicon
2012. június. 10.

A fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2012. június 10-én, fennállásának 123. évében, XIX. alkalommal rendezte meg Szent Flórián tiszteletére, hagyománnyá vált tűzoltónapját.

A nap reggeli zenés ébresztővel kezdődött: 5 órától 8 óráig zenét játszó tűzoltóautókból álló menet járta Fertőszentmiklós utcáit, felébresztve a városlakókat.

Az Egyesület tűzoltói 10 órakor ünnepi szentmisén vettek részt. A szentmise keretében lezajlott egyházi körmeneten egy az 1900-as évek elején kialakult hagyományt elevenített fel a Tűzoltó Egyesület: tűzoltók kísérték a papot, és tűzoltók vitték az egyházi zászlókat is.

Délután az Egyesület tagjai és tűzoltószerei ünnepélyes keretek közt felvonultak a Szent István utcán a tűzoltószertárig, ahol ünnepi megemlékezés következett. Az ünnepélyen Horváth Káli István egyesületi elnök köszöntötte elsőként a megjelenteket, majd ünnepi beszédet mondott. Ezt követően Vécs Pál tűzoltóparancsnok számolt be az Egyesület szakmai helyzetéről, valamint köszönetét fejezte ki a Pleidelsheim-i önkéntes tűzoltóktól kapott Magirus Deutz 170D11 típusú tűzoltógépjárművel kapcsolatban. Ugyanakkor sajnálattal megjegyezte, hogy a németországi tűzoltók - akaratuk ellenére - nem tudtak részt venni a rendezvényen. Az ünnepség végén Péntek József plébános megáldotta a tavalyi év során felújított tűzoltószertárat, és az ajándékba kapott tűzoltóautót is.

Az ünnepség után szakmai bemutatók következtek. Elsőként az Egyesület iskolai leány és ifjúsági leány csapata mérte össze erejét kismotorfecskendő szerelésben. A fiatal tűzoltók bemutatóját követően a konyhában esetlegesen meggyulladó étolaj szakszerű oltását, majd egy közúti balesetben a személyautóba szorult személy kimentését mutatták be a tűzoltók az érdeklődők részére. A személymentést követően gépjárműtűz oltása következett.

A bemutatók után a Rozmaring Hagyományőrző Nyugdíjas Klub tartott előadást, majd a napot a 19 órától kezdődő tűzoltó bál zárta.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Tűzoltónap Fertőszentmiklóson
hirekicon
2012. június. 03.

A fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fennállásának 123. évében, XIX. alkalommal rendezi meg tűzoltónapi rendezvényét, 2012. június 10-én (vasárnap), a fertőszentmiklósi Ifjúság téren.

Tűzoltónap Fertőszentmiklóson - 2012. június 10.

 

hirekicon
Bálák égtek Nyárliget határában
hirekicon
2012. június. 01.

2012. június 1-én a kora esti órákban Nyárliget határába riasztották Egyesületünk egységét. A helyszínen 450-500 db halomba rakott körbála ismeretlen okból kigyulladt.

A bálarakat a tűzoltók kiérkezésére már teljes terjedelmében beizzott/égett, ezért a kiérkező egységek a bálák elégéetésénél felügyeltek.

A bálahalom szétbontására június 2-án a reggeli órákban került sor. Az utómunkálatok egészen délután 4 óráig tartottak.

Helyszínre vonult:

  • Kapuvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
  • Soproni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
  • Önkéntes Tűzoltó Egyesület Fertőendréd
  • Önkéntes Tűzoltó Egyesület Fertőszentmiklós

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
I. fokozatú önkéntes és létesítményi tűzoltóverseny
hirekicon
2012. május. 26.

A hagyományoknak megfelelően a 2012. évben is megrendezésre került az I. fokozatú önkéntes és létesítményi tűzoltóverseny. Ez alkalommal a fertőszentmiklósi sportpálya adott otthont az eseménynek, amely lebonyolítását a fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület végezte. A rendezvény során közreműködtek a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség és a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai.

A versenyt Molnár Sándor tű. alezredes, tanácsos a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyitotta meg; beszédében köszöntötte a megjelent tűzoltó rajokat és balesetmentes, sportszerű versenyzésre hívta fel a figyelmet.

A nap folyamán a megjelent egységek 800 l/p-es kismotorfecskendő szerelésben és váltófutásban mérték össze tudásukat. Hat kategóriában (gyermek leány és fiú, ifjúsági leány és fiú, felnőtt női és férfi) összesen 12 szervezet 29 tűzoltó raja versengett a rendezvényen.

Résztvevő szervezetek:

Fertőendréd ÖTE

Fertőrákos ÖTE

Fertőszentmiklós ÖTE

Harka ÖTE

Hegykő ÖTE

Hidegség ÖTE

Lövő ÖTE

Pereszteg ÖTE

Petőháza ÖTE

Sopronhorpács ÖTE

Völcsej ÖTE

Swedwood Létesítményi Tűzoltóság

Önkéntes Tűzoltó Egyesületünk öt első, és egy harmadik helyezést ért el.

„A” gyermek leány kategória

I. Fertőszentmiklós ÖTE

„A” gyermek fiú kategória

I. Sopronhorpács ÖTE

II. Fertőendréd ÖTE

III. Fertőszentmiklós ÖTE

„B’” ifjúsági leány kategória

I. Fertőszentmiklós ÖTE

II. Sopronhorpács ÖTE

III. Fertőendréd ÖTE


„B’” ifjúsági fiú kategória

I. Fertőszentmiklós ÖTE

II. Hegykő ÖTE

III. Lövő ÖTE

„C” felnőtt női kategória

I. Fertőszentmiklós ÖTE

II. Hegykő ÖTE

III. Fertőrákos ÖTE

„C” felnőtt férfi kategória

I. Fertőszentmiklós ÖTE

II. Hegykő ÖTE

III. Hidegség ÖTE

A kiváló versenyeredményekért járó oklevelet és serleget Balogh Ferenc tű. ezredes a GY-M-S Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke és Molnár Sándor tű. alezredes, tanácsos a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adta át.

Az összes versenyző csapat időeredményéből kialakuló összetett kategóriában szintén díjak kiosztására került sor, amelyet Marton Árpád a GY-M-S Megyei Tűzoltó Szövetség alelnöke adott át.

A fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület versenyző rajai közül összetett kategóriában a felnőtt férfi csapat I. helyezést, az ifjúsági fiú II. helyezést és a felnőtt női csapat IX. helyezést ért el.

Elismerésben részesült a legtöbb csapatot nevező tűzoltó szervezet és a versenyt rendező egyesület is, így Egyesületünk két emléktárgyat is átvehetett.

A Soproni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság minden évben jutalmazza a kárelhárításban és mentésben legtöbbet résztvevő önkéntes tűzoltó egyesületek munkáját. A 2011. évben Sopron körzetében legtöbbet vonuló egyesületeknek – Hegykő ÖTE, Fertőrákos ÖTE, és Lövő ÖTE -  Molnár Sándor tű. alezredes, kirendeltségvezető, és Gyenge Koppány tű. százados – a Soproni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoka – közösen adták át az elismeréseket.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Májusfát állított Egyesületünk
hirekicon
2012. május. 01.

A hagyományuknak megfelelően ez évben is Önkéntes Tűzoltó Egyesületünk állította Fertőszentmiklós Város májusfáját. A 15 méteres fa a Római Katolikus Templom melletti parkolóban díszíti városunkat.

hirekicon
Felhívás önkéntes és létesítményi tűzoltóversenyre
hirekicon
2012. április. 17.

A Sopron körzeti 2012. évi területi I. fokozatú tűzoltóverseny megrendezésére, 2012. május 26 -án kerül sor a fertőszentmiklósi sportpályán, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetve, a Magyar Tűzoltó Szövetség munkatársai közreműködésével.

A versenyre nevezni 2012. május 18-ig lehet, a honlapról letölthető (illetve kipostázott) nevezési lapok kitöltésével és visszaküldésével, valamint a nevezési díj befizetésével.

A megmérettetéssel kapcsolatban felmerülő kérdésekre tájékoztatás kérhető a megadott elérhetőségekenVécs Pál tűzoltóparancsnoknál.

 

A versennyel kapcsolatos információkat tartalmazó Tájékoztató, és a nevezési lapok letölthetőek itt.

hirekicon
Tűzoltói felügyeletet látott el Egyesületünk
hirekicon
2012. április. 15.

2012. április 15-én, a fertőszentmiklósi Meidl Airport repülőtéren évadnyitó autós és motoros gyorsulási versenyt rendeztek. A rendezvény tűzoltó szakmai felügyeletét Egyesületünk egysége látta el.

A közel tíz óra hosszan tartó rendezvény ideje alatt rendkívüli esemény nem következett be, így az egység beavatkozására nem volt szükség.

hirekicon
Területi Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny Sopronban
hirekicon
2012. április. 11.

2012. április 11-én, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében Sopronban került sor a Területi Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny megrendezésére, amelyen összesen 23 csapat vett részt. A csapatok korosztályra bontva (5-8, és, 9-13 osztályosok) mérték össze tudásukat gyakorlati (akadálypálya) és elméleti témakörökben (tűzvédelmi, katasztrófavédelmi és elsősegély nyújtási ismeretek) egyaránt.

A fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola diákjai – egyesületünk ifjúsági tűzoltói – korcsoportjukban az I. helyezést érték el, s ezzel továbbjutottak a megyei megmérettetésre is.

Csapattagok:
Bors Regina
Heiszig Mátyás
Horváth Richárd
Kóbor Máté
Pákozdi András

A versenyt megelőzően a csapattagok elméleti és gyakorlati képzését egyesületünk beosztott tűzoltója; Farkas Norbert vezette.

Gratulálunk a helyezésükhöz!

hirekicon
Elöregedett fákat vágott ki Egyesületünk
hirekicon
2012. február. 25.

Egyesületünk 14 főből álló egysége Fertőszentmiklós Város Önkormányzata kérésére 2012. február 25-én, Fertőszentmiklós köztemetőjében fakivágási munkálatokat végzett.

A helyszínen a Petőfi Sándor utcai bejárattól a Ravatalozó épületéig húzódó gyalogos út melletti 8-10 méter magas, elöregedett hamisciprusok veszélyeztették a köztük lévő elektromos lengőkábelt (a közvilágítást) és az alattuk lévő számtalan síremléket.

A mintegy 10 órán át tartó favágási munkálat során mintegy 24 fa és több egyéb kisebb cserje került eltávolításra. A munkálatokat nehezítette, hogy a síremlékek a termetes fák közvetlen környezetében voltak megtalálhatóak, illetve a fák lombkoronájukkal a Ravatalozó épületéhez vezető elektromos lengőkábelt körbenőtték.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Sörtörköly borult a 85-ös főútvonalra
hirekicon
2012. január. 07.

2012. január 7-én, délelőtt háromnegyed 10 körül a 85-ös főútvonal fertőszentmiklósi, Sopron felé tartó szakaszán egy a Soproni Sörgyárból Kapuvár mellé tartó, Scania nyerges vontató sörtörköly rakománya kisebb mennyiségben körülbelül 100 méter hosszan az útra borult, amely veszélyeztette a forgalmat.

A gépkocsivezető segítségkérésére Egyesületünk fél rajjal, RÁBA  vízszállítójával a helyszínre sietett, ahol 1 „C” sugárral és kéziszerszámokkal a főutat, a bekötőutat, illetve a kamiont letisztította. A főútvonal tisztítása közben a Rendőrség irányította a forgalmat.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában.

hirekicon
Szilveszteri futás – a tűzoltók védőfelszerelésben futottak
hirekicon
2012. január. 01.

Szilveszteri futásSopronban már hagyománnyá vált módon búcsúztatták az óévet: a Soproni Rendészeti Sportegyesület szervezésében a 2011-es év utolsó napján ez alkalommal is sor került, a szilveszteri futás megrendezésére.

A rendezvény célja – a korábbi évekhez hasonlóan – egy barátias hangulatú, kellemes sportrendezvény megtartása volt, amely mindenképpen sikerült. A rendezvényen a résztvevőknek a rajttól, vagyis a Lővér Fürdőtől – Csík Ferenc Uszodától – kellett teljesíteni a Lővér körúton kitűzött az 5,6 km-es távot.

A szilveszteri futáson számos – közel 80 - résztvevő vett részt. A futók közt a Soproni Tűzoltóság három tűzoltója, illetve a fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület négy tűzoltója képviseltette magát, akik csaknem teljes tűzoltó védőfelszerelésben (bevetési védőruha és légzőkészülék) futották le a távot.

A futást követően a Lővér Fürdőben a szervezők meleg teával, forralt borral, pezsgővel, sós és édes süteményekkel látták vendégül a résztvevőket.

Hírek archívum 2017

Hírek archívum 2016

Hírek archívum 2015

Hírek archívum 2014

Hírek archívum 2013

Hírek archívum 2012

Hírek archívum 2011

Hírek archívum 2010

Hírek archívum 2009

Az oldal megtekintéséhez Firefox 2 vagy újabb webböngésző és minimum 1024 * 768 -as felbontás ajánlott!

content_right4.png
Copyright 2008 - Minden Jog Fenntartva Önkéntes Tűzoltó Egyesület - Fertőszentmiklós!