Hírek, Események

hirekicon
Pincetűz Fertőszentmiklóson
hirekicon
2015. december. 06.

2015. december 6-án, nem sokkal délután fél 2 után egy fertőszentmiklósi családi ház pincéjében keletkezett tűzről értesült egyesületünk.

A káresethez vonultak a kapuvári hivatásos tűzoltók és önkéntes tűzoltó egyesületünk egysége. A helyszínen a pincében körülbelül 30 m2-es helyiségben tárolt tűzifa kapott lángra, amely oltása két "C" sugárral megtörtént. Az utómunkálatok mintegy délután fél 4-ig tartottak.

Az eset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár jelentős.

Képünk illusztráció.

hirekicon
Faipari üzem tüze Fertőszentmiklóson
hirekicon
2015. december. 01.

2015. december 1-én, nem sokkal 12 óra előtt tűz ütött ki Fertőszentmiklóson, a Soproni utcai ipartelepen található faipari üzemben.

Önkéntes tűzoltó egyesületünk egysége elsőként érkezett a helyszínre. A káresethez riasztották még a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, a kapuvári és soproni hivatásos tűzoltókat.

Az üzemcsarnok végfalának szigetelése égett, amely oltását, az áramtalanítást követően a létesítményi tűzoltók még a riasztott tűzoltó egységek kiérkezését megelőzően megkezdték. A tűz továbbterjedését a tűzoltóság segítségével sikerült megakadályozni. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Képünk illusztráció.

hirekicon
Személygépkocsi ütközött Fertőszentmiklóson
hirekicon
2015. november. 21.

2015. november 21-én, nem sokkal 16 óra után, Fertőszentmiklós Petőfi Sándor utcába riasztották egységünket, amely helyszínen egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött. Az gépkocsi vezetője sérülés nélkül megúszta az esetet.

A villanyoszlop vasbeton gyámja az ütközés következtében megsérült, ezzel az oszlop cseréje esedékessé vált. Az E-on szakembereinek helyszínre érkezéséig egységünk önkéntes tűzoltói biztosították a helyszínt és irányították a gépjárműforgalmat.

A káresethez vonult:

- Sopron HTP

- Fertőszentmiklós ÖTE

Képünk illusztráció.

hirekicon
II. Országos- Nemzetközi Tűzoltó-kapocskupa
hirekicon
2015. november. 14.

2015. november 14-én, Kőszegen rendezte meg a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség a II. Országos- Nemzetközi Tűzoltó-kapocskupát.

A külön kategóriában induló 5 női és 13 férfi csapat feladata a CTIF versenyszabályzatban foglaltak szerint, a szívóvezeték megszerelése volt.

Egyesületünk férfi csapata idő és ponteredményei alapján "A" férfi (korpont nélküli) versenykategóriában országos III. helyezést ért el.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Tűzoltásvezető II. tanfolyam
hirekicon
2015. október. 17.

2015. október 17-ei vizsgával lezárult az egyesületünk oktatótermében, 2015. március 21-től – mintegy fél éven keresztül - zajló „Tűzoltásvezető II.” tanfolyam. A kurzus a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség koordinálásában, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai felügyelete mellett zajlott.

A 150 tanórás tanfolyam során többek között tűzoltás-taktika, műszaki mentés, jogi ismeretek és oltóanyag ismereteket témakörökben sajátítottak el a hallgatók nélkülözhetetlen szaktudást. A záróvizsgát 5 önkéntes és 10 létesítményi tűzoltó teljesítette sikeresen. A vizsgabizottság vezetői tisztségét Galumba Lajos tű. alez. megyei tűzoltósági főfelügyelő látta el.

A tanfolyamon egyesületünk tagságából 1 fő vett részt, aki sikeresen abszolválta a záróvizsgát.

A frissen végzett hallgatók a káresetek során az alapvető tűzoltó beavatkozási feladatokon túl, tűzoltásvezetői feladatok elvégzésére jogosultak, azaz koordinálhatják beavatkozó egységeiket a tűzesetek és műszaki mentések során.

Gratulálunk a tanfolyam résztvevőinek!

hirekicon
Felügyelet melletti égetés
hirekicon
2015. szeptember. 18.

2015. szeptember 17-én, és 18-án, a Fertő-Tavi Nádgazdaság Zrt. munkatársaival, a feldolgozásra alkalmatlan nád égetését végeztük a cég telephelyein. Szeptember 17-én a fertőrákosi (cca. 2000 m2), majd 18-án a hidegségi (cca. 1 ha) nádtároló telephelyen felügyeltük a feldolgozásra alkalmatlan nád égetését. A csütörtöki felügyelet körülbelül 6 órát, míg a pénteki felügyelet mintegy 11 órát vett igénybe.

A felügyeletet jelentősen nehezítették a telephelyek szomszédságában foltokban elterülő lábon álló nádas területek, és az időszakos intenzív légmozgások. A munkálatok megkezdését megelőzően az illetékes hatóságok az égetési tevékenységet engedélyezték.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Megyei tűzoltóverseny Győr-Sáráspuszta
hirekicon
2015. szeptember. 12.

Győr-Sáráspusztán 2015. 09. 12.-én került megrendezésre második alkalommal a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség közös szerevezésében az önkéntes és létesítményi tűzoltók II. fokozatú versenye. A versenyen a körzeti I. fokozatú tűzoltóverseny győztesei jutottak tovább minden kategóriában. Összesen 30 továbbjutott csapatból csak 1 nem tudta vállalni a versenyt, ezért 29 csapat részvételével zajlott. A versenyt Sallai Péter Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, a köszöntőt Vécs Pál, a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke tartotta. A megnyitót követően sor került 3 db selejtezett gépjármű kulcsainak átadására, aminek fejében az adott települések önkormányzata egyszeri támogatást nyújt a Katasztrófavédelem felé szabályozott keretek között. Szilsárkány ÖTE egy IFA W 50 TLF típusú gépjárműfecskendőt, Fertőszentmiklós ÖTE egy Steyr 790 típusú gépjárműfecskendőt, Rábapordány ÖTE egy Lada Niva terepjárót kapott. A verseny végén a csapatok oklevelet és helyezéstől függően serleget kaptak. Az Igazgatóság vándorserleget adott át a legjobb kismotorfecskendő eredményt elérő csapatnak, melyet Fertőszentmiklós ifjúsági fiú csapata kapott meg, valamint a Védelmi bizottság az összetettben legjobb eredményt elérő csapat részére ajánlott fel vándorserleget, melyet Lipót felnőtt csapata vihetett haza. A Megyei Tűzoltó Szövetség különdíjat ajánlott fel a legeredményesebb váltófutást elért csapat részére, amit Csorna ÖTE felnőtt férfi csapata vihetett haza, a legjobb kismotorfecskendő eredményt elérő csapatnak, melyet Fertőszentmiklós ifjúsági fiú csapata ért el, valamint összetettben a három legeredményesebb csapat került díjazásra:

 

Összetett eredmények:

I.       Lipót felnőtt férfi,

II.     Fertőszentmiklós ifjúsági fiú,

III.   Vitnyéd felnőtt férfi,

 

 A Verseny díjazására az okleveleket és a serlegeket a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség és a Magyar Tűzoltó Szövetség ajánlotta fel, az étkezést a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság biztosította.

 

Az alábbi eredmények születtek:

 

gyermek fiú:

I.       Szilsárkány

II.     Győrszemere

III.  Pereszteg,

IV.  Osli,

 

gyermek leány:

I.       Bágyogszovát,

II.     Dunakiliti,

III.  Szilsárkány,

IV.  Fertőszentmiklós,

V.    Tét,

 

 

ifjúsági fiú:

I.       Fertőszentmiklós,

II.     Lipót,

III.  Kapuvár-Gartai,

IV.  Csorna,

V.    Győrújbarát,

 

ifjúsági leány:

I.       Rábacsanak,

II.     Fertőszentmiklós,

III.  Bősárkány,

IV.  Győrszemere,

V.    Rábakecöl,

 

felnőtt férfi:

I.       Lipót,

II.     Vitnyéd,

III.  Hegykő,

IV.  Csorna,

V.    Koroncó,

 

felnőtt női:

I.       Szilsárkány,

II.     Fertőszentmiklós,

III.  Rábacsanak,

IV.  Bősárkány,

V.    Kunsziget,

hirekicon
Gyászközlemény
hirekicon
2015. július. 22.

Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy

Dieter Emmert

Freiwillige Feuerwehr Pleidelsheim tűzoltója,
40 év tűzoltói szolgálat után,
61 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a pleidelsheimi tűzoltó bajtársak gyászában osztozva, saját halottjaként tekint reá.
Dieter Emmert személyében egy a pleidelsheimi és fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók több évtizedes baráti kapcsolatát lelkesen támogató bajtársat és igaz barátot veszítettünk el.

hirekicon
21. Pleidelsheimer Staßenfest
hirekicon
2015. július. 12.

2015. július 11-12-én, Egyesületünk 4 főből álló delegációja a helyi önkéntes tűzoltók meghívására a németországi Pleidelsheimbe látogatott. A két település, és a tűzoltók barátsága már több mint 25 éves, így nagyon szívesen tettünk eleget a meghívásnak.

Az ott tartózkodásunk alatt részt vettünk a 21. Pleidelsheimi Utcai Fesztiválon; nagy sikert aratva bográcsgulyást főztünk az érdeklődőknek. A hétvége során tűzoltó szakmai programokra is sor került; ellátogattunk Ludwigsburgba, ahol részletes betekintést nyerhettünk a tűzoltóság mindennapos életébe.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Falunapon vettünk részt Csapodon
hirekicon
2015. július. 11.

2015. július 11-én, Egyesületünk részt vett a Csapod Község Önkormányzata által szervezett, "Csapodi Falunapok" elnevezésű rendezvényen.

A délután folyamán az érdeklődőknek lehetőségük nyílt Mercedes gépjárműfecskendőnk megtekintésére, valamint egyes védőfelszerelések és tűzoltó bevetési eszközök kipróbálására. Egyesületünk által biztosított program mellett számos kikapcsolódási lehetőség nyílt a látogatók előtt.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Száraz növényzet lángolt Fertődön
hirekicon
2015. július. 04.

2015. július 4-én, nem sokkal 14 óra után kaptuk a tűzjelzést, mely szerint Fertőd-Süttör külterületén nagy területen száraz aljnövényzet kapott lángra.

A helyszínen körülbelül 4 hektáros, elhagyatott jellegű területen égett a száraz növényzet. A kiérkező tűzoltó egységek munkáját a rossz terepviszonyok miatt egy kotró-rakodógép segítette. A beavatkozás során kéziszerszámok és "D" sugár használatával a tűz eloltásra került, személyi sérülés nem történt.

A káreset során beavatkozott:
Kapuvár HTP
Fertőendréd ÖTE
Fertőszentmiklós ÖTE

Képünk illusztráció.

hirekicon
Nemzetközi Tűzoltótechnika-kiállításon vettünk részt
hirekicon
2015. június. 20.

A szlovákiai Somorja ÖTT meghívására egyesületünk nagy örömmel vett részt a 2015. június 19-20-án, Somorja városközpontjában megrendezésre kerülő III. Nemzetközi Tűzoltótechnika-kiállításon.

A rendezvény két napján a Magyarországról, Csehországból és Szlovákiából érkező 56 gyűjtő/hagyományőrző különböző korok tűzoltó technikáját mutatta be az érdeklődőknek. A bemutatók alatt három helyszínen lehetett kiállított gépjárműveket, autómobilokat, lóvontatású szereket, és tűzoltó eszközöket megtekinteni. Mindösszesen 104 darab történeti tűzoltó technika került kiállításra.

Tűzoltó múzeumunk állandó tárlatából egyesületünk egy 1950-es években gyárott MÁVAG "Honvéd" 800 l/p-es, valamint egy 1962. évben gyártott TL 400 l/p kismotorfecskendővel, és egy 1920-as években gyártott kazalfecskendővel járult hozzá az egykori Paulánus kolostorban berendezett időszakos kiállítás anyagához.

A rendezvény során történeti oltási gyakorlat bemutatásába kapcsolódtunk be, amely során az 1920-as években a budapesti Tűzoltószer és Létragyár által gyártott tűzoltó lajtunkkal szolgáltattunk vizet a somorjai tűzoltók lóvontatású, kézi működtetésű fecskendőjének.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Országos CTIF verseny Szekszárdon
hirekicon
2015. június. 20.

2015. június 20-án Szekszárdon került sor a VI. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyre (CTIF), amelyen - Mosonszolnok ÖTE és Jánossomorja ÖTE mellett - Győr-Moson-Sopron megyét képviselve egyesületünk felnőtt férfi csapata is részt vett. 

Az időeredmények alapján (oltási gyakorlat, váltófutás) az országosan induló 14 férfi csapatból felnőtt férfi rajunk 5. helyezést ért el.

hirekicon
Tűzoltóverseny Szlovákiában
hirekicon
2015. június. 20.

A szlovákiai tűzoltók meghívására, egyesületünk női raja örömmel vett részt 2015. június 20-án, a szlovákiai nagyszombati kerület tűzoltóversenyén, amely Cerovában került megrendezésre. A 800 l/p kismotorfecskendő szerelés elismeréséül oklevelet és serleget vehetett át csapatunk.

A versenyre Balogh Ferenc tű. ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség korábbi elnöke kísérte el versenycsapatunkat.

hirekicon
Egyházi szertartáson vett részt egyesületünk
hirekicon
2015. június. 07.

Sok-sok évtizeddel ezelőtt kialakult hagyományt felelevenítve egyesültünk tűzoltói részt vettek a fertőszentmiklósi katolikus egyházközség eucharisztia ünnepén rendezett úrnapi körmenetén. Tűzoltóink a körmeneten égő lámpásokkal kísérték az oltáriszentséget maga előtt tartó papot, és egyházi zászlókat vittek a hívők között.

E szép hagyomány - az önkéntes tűzoltók úrnapi körmeneteken való részvétele - Fertőszentmiklós községben már az 1930-as években is létezett, azonban az 1950-es évek után e szokás lassacskán megszűnt. Egyesültünk a 2010-es évek elején elvenítette fel először, s azóta évről-évre részt vesz a katolikus liturgián.

hirekicon
CTIF tűzoltóverseny Szombathelyen
hirekicon
2015. május. 30.

2015. május 30-án, Szombathelyen került sor a Győr-Moson-Sopron megyei és Vas megyei csapatok, CTIF Megyei Hagyományos Tűzoltóversenyére. Az induló versenycsapatok csak saját megyéjükből induló rajokkal mérték össze tudásukat, CTIF versenyszerelésben.

A versenyen résztvevő három legjobb eredményt elért csapat - így egyesültünk is - képviselheti Győr-Moson-Sopron megyét 2015. évben a CTIF Országos Hagyományos Tűzoltóversenyen.

Győr-Moson-Sopron megye végeredményei:
I. Fertőszentmiklós ÖTE
II. Mosonszolnok ÖTE 
III. Jánossomorja ÖTE

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
FELHÍVÁS
hirekicon
2015. május. 26.

Értesítjük a Tisztelt Érdeklődőket, hogy Fertőszentmiklós Város 2015. évi rendezvénynaptárában szereplő, 2015. június 20-ra tervezett, "Múzeumok Éjszakája" program ELMARAD!

Ugyanezen napra Tűzoltó Múzeumunk meghívást kapott a szlovákiai Somorján megrendezésre kerülő "Így oltották a tüzet elődeink" elnevezésű, nemzetközi történelmi tűzoltó technikai kiállításra, s a rendezvényen több, egyesületünknél kiállított tárgy is közszemlére kerül, megbontva így az állandó tárlatot.

Köszönjük megértésüket!

hirekicon
Forgalmi akadály Csapod és Röjtökmuzsaj közt
hirekicon
2015. május. 22.

2015. május 22-én, nem sokkal 22 óra után értesült egyesületünk róla, hogy Röjtökmuzsaj és Csapod közti útszakaszon a közúti forgalmat akadályozó, az utat szegélyező fasorokról túlzottan belógó és arról letört faágak vannak. Kivonuló egységünk a forgalmi akadályt képező faágakat eltávolította, a munkálatok mintegy 2 órát vettek igénybe.

hirekicon
I. fokú tűzoltóverseny Petőházán
hirekicon
2015. május. 16.

2015. május 16-án Petőházán került sor, Győr-Moson-Sopron megye kapuvári térségében tevékenykedő önkéntes tűzoltó egyesületek és létesítményi tűzoltóságok I. fokozatú tűzoltóversenyére. A rendezvény gördülékeny lebonyolítását Petőháza ÖTE és Kapuvár HTP végezte.

A megmérettetésen 10 önkéntes tűzoltó egyesület és 1 létesítményi tűzoltóság 24 versenycsapata versenyzett. A díjak korcsoportok szerint, illetve összetett kategóriában kerültek kiosztásra. Az egyes kategóriákban első helyezést elért csapatok képviselhetik a körzetet ez évben, a megyei szintű II. fokozatú tűzoltóversenyen.

Egyesületünk mind a hat kategóriában nevezett, mely csapatok a következő helyezéseket érték el:

Gyermek leány csapat - I. helyezés

Gyermek fiú csapat - III. helyezés

Ifjúsági leány csapat - I. helyezés

Ifjúsági fiú csapat - I. helyezés

Felnőtt női csapat - I. helyezés

Felnőtt férfi csapat - II. helyezés

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
I. Városi futónap Fertőszentmiklóson
hirekicon
2015. május. 09.

Fertőszentmiklós Város 2015. május 9-én, első alkalommal rendezte meg "I. Városi futónap" című rendezvényét. A sportos közösségi program keretén belül három különböző kategóriában teljesítették a kitűzött távokat a résztvevők. A befizetett jelképes regisztrációs díjat egy kisfiú támogatására fordítják a szervezők.

Egyesületünk tagjai közül többen is részt vettek az eseményen, közülük három ifjú vonulós tűzoltónk bevetési ruházatban teljesítette a távot.

hirekicon
Májusfát állított Egyesületünk
hirekicon
2015. május. 01.

2015. április 29-éről május 1-ére virradó éjszaka, a már régóta kialakult hagymánynak megfelelően tűzoltóink a Szent Miklós Római Katolikus Templom melletti téren álították fel a város májusfáját. A 12 m magas fát színes szalagok, és koszorú díszíti.

hirekicon
Tűzoltásvezető II. tanfolyam indult
hirekicon
2015. március. 21.

2015. március 21-én, Egyesületünk oktatótermében vette kezdetét a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség közreműködésével zajló, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett, tűzoltásvezető II. tanfolyam.

A tanfolyam az önkéntes tűzoltó egyesületek és létesítményi tűzoltóságok már szaktevékenység végzésére jogosult tagjai részére indult, vagyis azok részére, akik a jogszabályi előírással megegegyezően már rendelkeznek tűzoltó alaptanfolyammal.

A mintegy fél éven keresztül tartó, 140 órás képzésen a tűzoltók elsajátítják a tűzoltásvezetői beosztáshoz szükséges ismereteket, és sikeres vizsgájukat követően beiskolázó szervezetük beavatkozó állományának vezetői létszámát gyarapítják majd.

Az oktatásokon 19 fő vesz részt, akik mindannyian Győr-Moson-Sopron Megye tűzvédelmét erősítik munkájukkal. Egyesületünk bevatkozó tűzoltói közül 1 fő vesz részt a tanfolyamon.

hirekicon
Tűzoltásvezető I. tanfolyam vizsgája
hirekicon
2015. március. 20.

2015. március 20-án került sor, a február eleje óta tartó Önkéntes és Létesítményi Tűzoltó Tűzoltásvezetői I. tanfolyam záróvizsgájára, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A tanfolyamon résztvevő 20 fő önkéntes tűzoltó - akik egyben hivatásos tűzoltóparancsnokságokon is teljesítenek szolgálatot, és rendelkeznek az ehhez szükséges tűzoltó szakmai képesítéssel - a gyakorlati és elméleti tanórákon szerzett ismereteikkel alapirányítási szintig terjedően mentésvezetői és tűzoltásvezetői tudásanyaggal gazdagodtak, sikeres vizsgájukkal az ÖTE által végzett önálló bevatkozások során tűzoltásvezetői jogosultságra tettek szert.

Egyesületünk tagságából 2 fő tűzoltó teljesítette a tűzoltásvezetői végzettséghez szükséges követelményeket, így ezentúl beavatkozásaink során a vezetői állományt erősítik majd.

Gratulálunk a tanfolyam hallgatóinak!

hirekicon
Lángok csaptak fel Fertőújlakon
hirekicon
2015. március. 18.

2015. március 18-án, nem sokkal délután 4 óra előtt értesült egyesületünk róla, hogy Sarród-Fertőújlak területén tűz keletkezett. A helyszínen közel 1000m2-en száraz növényzet, és körülbelül 20 bála kapott lángra.

A tűzesethez érkező egységekkel közösen, kéziszerszámok és vízsugár használatával a tűz eloltásra került. A munkálatok mintegy este 8 óráig tartottak.

Egységünkön kívül a helyszínen bevatkozott:
Kapuvár HTP
Fertőendréd ÖTE

(Képünk illusztráció.)

hirekicon
Tűzoltóparancsnoki tanf. bizonyítványátadója
hirekicon
2015. február. 27.

2015. február 27-én, Egyesületünk oktatótermében került sor, a Győr-Moson Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség szervezésében és koordinálásában 2014. január 18-tól, 2015. február 7-ig tartó Önkéntes és Létesítményi Tűzoltóparancsnoki Tanfolyam legvégső eseményére; a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ által kiállított bizonyítványok átadására.

A tanfolyam hallgatóinak a bizonyítványt Galumba Lajos tű. százados megyei tűzoltósági főfelügyelő adta át, s felhívta a figyelmet az önkéntes tűzoltói munka fontosságára, s elismerve szólt a tanfolyamot sikeresen abszolváló 24 tűzoltó több mint egy éves lelkes hozzáállásáról, és eredményes felkészüléséről. Ugyanakkor megjegyezte; az ismeretek bővítése a tanfolyam végeztével sem zárult le; a naprakész felkészültség érdekében a szaktudást folyamatosan bővíteni kell.

Gratulálunk a tanfolyam összes hallgatójának!

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Adó 1%
hirekicon
2015. február. 16.

Adó 1%

hirekicon
Melléképületben csaptak fel a lángok
hirekicon
2015. február. 08.

Egyesületünk 2015. február 7-én, nem sokkal 16 óra előtt értesült róla, hogy Fertőszentmiklóson a Soproni utcában családi ház melléképületben tűz keletkezett.

Egységünk 5 fővel elsőként érkezett a helyszínre, és egy "C" sugárral megkezdte az áramtalanított melléképület oltását, valamint kéziszerszámokkal annak szükséges megbontását, a fafödém izzó részeinek felkutatása érdekében. A káresetet Kapuvár HTP kivonuló egysége segítségével sikerült felszámolni.Az eset során személyi sérülés nem történt.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Tűzoltóparancsnoki tanfolyam záróvizsgája
hirekicon
2015. február. 07.

2015. február 7-én lezajlott záróvizsgával véget ért, a több mint egy éven keresztül Fertőszentmiklóson zajló Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség által szervezett, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által felügyelt, 344 tanórás tűzoltóparancsnoki tanfolyam. 

A vizsgabizottságot a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ képviseletében Barkóczi József tű. százados vezette. A szóbeli számonkérésen a hallgatóság tűzvédelmi igazgatási ismeretek, létesítés és használat, tűzvizsgálat, valamint tűzoltási és műszaki ismeretek témakörökből számolt be tudásáról. A tanfolyamon mindösszesen 8 létesítményi és 16 önkéntes tűzoltó vett részt, főként Győr-Moson-Sopron megye területéről. Egyesületünk beavatkozó állományából 4 fő sikeresen teljesítette a követelményeket.

Gratulálunk a résztvevőknek, köszönet az oktatóknak a tartalmas és naprakész tanórákért!

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Évértékelő és vezetőségválasztó közgyűlés
hirekicon
2015. január. 30.

2015. január 30-án tartotta Egyesületünk a 2014. évet értékelő közgyűlését, amelyen elhangzottak az elmúlt évet értékelő beszámolók, és az idei esztendőre vonatkozó tervezetek.

A közgyűlés keretén belül hosszú évek óta egyesületünknél tevékenykedő 3 ifjúsági tűzoltó tett fogadalmat, s váltak ezzel a fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület felnőtt, teljes jogú tagjaivá. Ugyancsak örvendetes, hogy ifjúsági tűzoltók táborát gyarapítja ezentúl 10 lelkes fiatal, akik ifjúsági önkéntes tűzoltó tagságukról ifjúsági tűzoltó igazolványt vettek át, Vécs Pál tűzoltóparancsnoktól.

Egyesületünknél töltött évei után Nagy László 10 éves, Jagadics Róbert 20, és Kovács Attila 25 éves önk. tűzoltó szolgálati érmet vehetett át.

Ugyancsak 12 ifjúsági tűzoltó vehette át, a nemrégiben Kapuváron lezajlott 40 órás alapfokú tűzoltó tanfolyam sikeres elvégzését tanúsító dokumentumot, amely végzettség birtokában 18. életévük betöltését követően egyesületünk beavatkozó tűzoltói állományát gyarapítják majd.

A közgyűlés hátralevő részében a tagság titkos szavazás útján megválasztotta az egyesület vezetőségét, a következő 5 éves ciklusra. A közgyűlés által megválasztott tisztségviselők:

Elnökség:
  Vécs Pál tűzoltóparancsnok
  Horváth Káli István elnök
  Kóbor Lajos gazdasági vezető
  Makai Péter vezetőségi tag
  Farkas Norbert tűzoltóparancsnok helyettes
  Ábrahám László ifjúsági tűzoltóparancsnok
  Kiss Tamás titkár


Felügyelő bizottság:
  Nagy László fb. elnök
  Bekő Balázs fb. tag
  Kollár Péter fb. tag


A megválasztott tisztségviselőknek sikeres munkát kívánunk, az előző ciklusban vezetői tisztséget betöltő tűzoltóknak köszönjük a lelkes, eredményes munkát!

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

Hírek archívum 2017

Hírek archívum 2016

Hírek archívum 2015

Hírek archívum 2014

Hírek archívum 2013

Hírek archívum 2012

Hírek archívum 2011

Hírek archívum 2010

Hírek archívum 2009

Az oldal megtekintéséhez Firefox 2 vagy újabb webböngésző és minimum 1024 * 768 -as felbontás ajánlott!

content_right6.png
Copyright 2008 - Minden Jog Fenntartva Önkéntes Tűzoltó Egyesület - Fertőszentmiklós!