Hírek, Események

hirekicon
Gépjárműtűz Röjtökmuzsajon
hirekicon
2016. december. 30.

2016. december 30-án, két személyautó ütközött Röjtökmuzsaj határban levő, Fertőszentmiklós és Csapod felé elágazó útkereszteződésben. Az ütközést követően az egyik személygépkocsi kigyulladt, a kisteherautó oldalára borulva az árokban landolt. A kiérkező egységek a gépjárműtüzet eloltották. A baleset során egy fő könnyebb sérüléseket szenvedett.

A helyszínen beavatkozott:
Kapuvár HTP
Nagycenk ÖTE
Fertőszentmiklós ÖTE

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

hirekicon
MTSZ szakmai napok
hirekicon
2016. szeptember. 24.

2016. szeptember 24-én egyesületünk tűzoltói is ellátogattak a Magyar Tűzoltó Szövetség Balatonföldváron megrendezett szakmai napjainak első napjára.

A rendezvényen számos hazai kiállító muatta be a nagyközönségnek korszerű tűzoltó védő-, és szakfelszerelését, előadásokon és gyakorlati bemutatókon keresztül bővítették a résztvevők tűzoltói hivatással kapcsolatos szakmai ismereteit.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

hirekicon
II. fokozatú tűzoltóverseny Győr-Sáráspusztán
hirekicon
2016. szeptember. 10.

2016. szeptember 10-én, Győr-Sáráspusztán immáron harmadik alkalommal került sor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség közös szervezésében, az önkéntes tűzoltók II. fokozatú versenyére.

A versenyen a körzeti I. fokozatú tűzoltóverseny győztesei - mindösszesen 30 csapat - jutottak tovább mind a hat kategóriában. A körzetek legjobbjai a megyei mezőnyben ismét 800 l/p-es kismotorfecskendő szerelésben és váltófutásban mérték össze tudásukat.

Egyesületünk a megmérettetésen öt csapattal vett részt, s a következő eredményeket értük el:

Gyermek fiú: II. helyezés
Ifjúsági fiú: III. helyezés
Ifjúsági leány: I. helyezés
Felnőtt férfi: II. helyezés
Felnőtt női: I. helyezés

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

hirekicon
Önkéntesek éves gyakorlata Fertőszentmiklóson
hirekicon
2016. augusztus. 26.

2016. augusztus 26-án, Fertőszentmiklóson került megrendezésre Kapuvár HTP körzetében működő, együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesületek összevont, közös gyakorlatára.

A feltételezés szerint a Szent István utcában található csarnokban álló mezőgazdasági gép elektromos zárlat következtében kigyulladt, és lángra kaptak a környezetében tárolt tárgyak.

A gyakorlat célja a tűzoltó egységek együttűködésének még hatékonyabbá tétele mellett, az eszközök és tűzoltási taktikák szakszerű alkalmazásának elsajátítása volt. A szituációs ellenőrző gyakorlat lebonyolítása a gyakorlattervben foglaltak szerint történt, végrehajtását Kapuvár HTP illetékes szolgálatparancsnoka értékelte.  

A gyakorlaton részt vett:
Petőháza ÖTE
Fertőendréd ÖTE
Fertőszentmiklós ÖTE

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában.

hirekicon
Tűzoltóesküvő
hirekicon
2016. augusztus. 06.

2016. augusztus 6-án, Cziráki Zsolt Hidegség ÖTE tűzoltója, és Németh Orsolya Fertőszentmiklós ÖTE tűzoltója fogadott örök hűséget egymásnak. A templomi szertartást követően egyesületünk tűzoltói hagyományainak megfelelően a templomból érkező újdonsült házasokat tömlőspirállal várták. A tömlők alatt átsétálva a keresztbe tett dugólétráknál házas életük első közös szimbolikus megpróbáltatásaként egy tömlő átvágása következett. A feladat sikeres elvégzését követően egyesületünk tűzoltói elsők között gratuláltak a frigyhez.

GRATULÁLUNK AZ IFJÚ PÁRNAK!


hirekicon
2016. évi Telekom VOLT Fesztivál
hirekicon
2016. július. 02.

A soproni 2016. évi Telekom VOLT Fesztiválon a tűzoltói szakmába való szélesebb körű betekintés lehetősége, és a tűzoltói hivatás népszerűsítése céljából a Magyar Tűzoltó Szövetség, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség közreműködésével tűzoltó szakmai programokra került sor.

Ezek során számos érdeklődő ölthetett magára tűzoltó bevetési védőruházatot, s kezébe véve „élesben” próbálhatta ki a feszítő-vágó berendezés használatát, vagy légzőkészülékkel a hátán tapasztalhatta meg a füsttel telített helyiségekben való korlátozott látótávolságot, s az ezzel járó nehézségeket. A mentő tűzvédelmi feladatokba való belekóstolás mellett prevenciós jelleggel került sor a konyhai étolaj tüzek helytelen – vízzel való – oltásának bemutatására is; amely tanulságos, rendkívül látványos és sokak számára döbbentet kiváltó demonstrációnak bizonyult.

Egyesületünk Mercedes B 1113 típusú gépjárműfecskendője a fesztivál ideje alatt a helyszínen tartózkodott, így az érdeklődők megismerhették azokat az alapvető felszereléseket és eszközöket, melyek egy beavatkozás során elengedhetetlenek. Természetesen a nagy hőség közepette szerelt hűsítő vízsugarakat nagyon élvezték a fesztiválozók.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában.

hirekicon
Súlyos baleset a 85-ös főúton
hirekicon
2016. június. 26.

2016. június 26-án egységünk délután 2 óra után pár perccel kapta a jelzést, miszerint Fertőszentmiklóson a Petőházi utca, illetve a 85-ös számú főút kereszteződésében baleset történt. A helyszínre 6 fővel megkezdtük a vonulást, ahol egy személygépjármű és egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó ütközött. Az ütközés során két személy könnyű sérüléseket és további két személy súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetben érintett személyeket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Egységünk az eset során a kárt szenvedett gépjárműveket áramtalanította és segédkezett a forgalmi akadály megszüntetésében a kapuvári hivatásos egységnek.

hirekicon
Bemutató a Simon GYM Sport Egyesület óvodás csoportjának
hirekicon
2016. június. 15.

2016. június 15-én a Simon GYM Sport Egyesülethez látogattunk el, ahol az óvodás csoport tartotta évzáróját. Az év zárása után a gyerekeknek lehetősége volt megtekinteni egyesületünk Mercedes B 1113 típusú gépjárműfecskendőjét és felpróbálhatták védőfelszerelésinket. A tűzoltó védőruha gyors felvételét is bemutattuk számukra, amelyet nagyon élveztek.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában.

hirekicon
Állat okozott halálos balesetet
hirekicon
2016. június. 03.

2016. június 3-án, délelőtt fél 11-kor értesültünk, egy a Csapod és Pusztacsalád közti útszakaszon történt balesetről. Egyesületünk 4 fővel vonult a helyszínre, ahol egy személygépkocsi és egy Ford Transit kisteherautó szenvedett balesetet.

A kisteherautó sofőrje pusztacsalád felől tartott Csapod irányába, amikor egy őz nekiszaladt a járművének. Az állat a szemben jövő osztrák rendszámú Fordnak csapódott. A személygépjárműben két fő utazott. Az ütközés következtében egyikük a helyszinen életét vesztette, a másik személyt súlyos sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba. A Ford Transit kisteherautó kigyulladt és teljesen leégett, vezetője nem sérült meg.

Egységünk az eset során a Ford személygépjármű áramtalanítását végezte el és segédkezett a kapuvári hivatásos egységeknek a műszaki mentési munkálatokban.

hirekicon
Kapuvár körzeti tűzoltóverseny
hirekicon
2016. május. 21.

Az idei alkalommal 2016. május 21-én, Beleden került megrendezésre a Kapuvár körzeti önkéntes és létesítményi tűzoltók I. fokozatú versenye. A verseny megnyitóján köszöntőt Galumba Lajos tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, Vécs Pál Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, és Major Jenő Beled polgármestere tartotta. A versenyre 23 csapat nevezése érkezett be. Eredményhirdetéskor Sallai Péter tű. dandártábornok, megyei igazgató mondott beszédet. 

A versenyzők oklevelet és helyezésüktől függően serleget kaptak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség különdíjat adott át a legjobb 800-as szerelést és legjobb váltófutást teljesítő csapatnak, amelyek a szerelési a versenyeredmények alapján Egyesületünk felnőtt férfi csapatának ítéltettek oda. Összetett kategóriában díjat vehetett át Velux I csapata, Vitnyéd felnőtt férfi, valamint Egyesületünk felnőtt férfi csapatának képviselője.

Dobogós helyezések kategóriánként:

gyermek fiú:
I. Fertőszentmiklós
II. Osli
III. Rábakecöl

gyermek leány:
I. Rábakecöl
II. Fertőszentmiklós

ifjúsági fiú:
I. Fertőszentmiklós
II. Rábakecöl
III. Osli

ifjúsági leány:
I. Fertőszentmiklós
II. Rábakecöl

felnőtt férfi:
I. Fertőszentmiklós
II. Velux I
III. Vitnyéd

felnőtt női:
I. Fertőszentmiklós
II. Rábakecöl

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Szivattyúkezelői vizsga Mosonmagyaróváron
hirekicon
2016. április. 19.

2016. április 19-én, egyesületünk 9 tűzoltója, Mercedes B 1113 típusú gépjárműfecskendőnk szivattyújának üzemeltetéséről szóló típusvizsgát sikeresen teljesítette a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltégen. A vizsga a budapesti Katasztrófavédelmi Oktatási Központ vezetésével zajlott.

Képünk illusztráció.

hirekicon
Személygépkocsik ütköztek
hirekicon
2016. április. 12.

2016. április 12-én, délután fél 4 körül, személygépkocsik ütköztek a 85. sz. főútvonal 57. kilométerszelvényénél levő, fertőszentmiklósi szakaszán. A baleset során két személygépkocsi frontálisan ütközött, amely következtében 6 fő sérült. Az eset során a kapuvári hivatásos tűzoltók mellett beavatkoztak Egyesületünk tűzoltói is.

hirekicon
Látogatás Pleidelsheimben
hirekicon
2016. április. 04.

Egyesületünk 3 fős delegációja 2016. április 2. és 4. közt a németországi Pleidelsheim önkéntes tűzoltóinak rendezvényén vett részt. Fertőszentmiklós és Pleidelsheim több, mint 25 éves baráti kapcsolatot ápol, amely barátság lángja a két település tűzoltóságai közt ugyancsak hevesen ég.

A rendezvény keretében az érdeklődők megtekinthették a tűzoltó szertárat, a szakfelszereléseket és tűzoltó gépjárműveket. A fiatalok részére kisebb bemutatókat tartottak, ahol megismerkedhettek a tűz veszélyeivel és oltásának módjaival. 

A látogatás alkalmával delegációnknak lehetősége nyílt megtekinteni a térség tűzoltósági körzetének központját: Ludwigsburg város tűzoltóságát. A tűzoltóság korszerű technikai feltételekkel rendelkezik, s – központ révén – e helyszínen jelenkori körülmények közt zajlanak az önkéntes tűzoltók időszakosan kötelező, fizikai és tűzoltó taktikai felmérései is.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Renszerbeállító gyakorlat
hirekicon
2016. március. 12.

2016.március 12-én - az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületi kategória egy kritériumfeltételeként - a kapuvári katasztrófavédelmi kirendeltség hivatásos tűzoltó-parancsnoksága egyesületünk részére rendszerbeállító gyakorlatot tartott. 

Az épülettüzet imitáló szituációs gyakorlatból, valamint műszaki mentési feladatokból álló eseményen egyesületünk vonulós állományának 17 tagja vett részt. Az értékelést a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője végezte, és megfeleltre értékelte.

Az egyéb kritériumfeltételek ellenőrzését követően, Egyesületünk egyes esetekben 2016. május 1-től önállóan - hivatásos tűzoltóság közreműködése nélkül -, saját működési területen avatkozhat be a felmerülő káreseteknél.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Adó 1%
hirekicon
2016. március. 11.

hirekicon
Gépjárművek ütköztek Fertőszentmiklóson
hirekicon
2016. március. 01.

2016. március 1-én, nem sokkal délelőtt 9 óra előtt értesültünk, egy a fertőszentmiklósi Mátyás király utcában történt balesetről. Egyesületünk 4 fővel vonult a helyszínre, ahol egy személygépkocsi és egy dobozos kivitelű transporter jármű ütközött. A gépjárművek vezetői sérülés nélkül megúszták az esetet, őket a helyszínre érkező mentőszolgálat szakemberei vizsgálták meg. A helyszínre vonult Kapuvár HTP tűzoltó egysége is, akikkel Egyesültünk tűzoltói közösen végezték el a bajbajutott járművek áramtalanítását.

hirekicon
Tiszteletbeli egyesületi tag
hirekicon
2016. február. 05.

Frank Holzwarth, ehemalige KommandantA németországi Pleidelsheim és a magyarországi Fertőszentmiklós önkéntes tűzoltóságainak határokat átívelő, szoros baráti kapcsolatának ápolása során tanúsított kiemelkedő munkája elismeréséül Önkéntes Tűzoltó Egyesületünk közgyűlése, a 2016. január 30-án kelt határozata alapján,

Frank Holzwarth Úr
FFW Pleidelsheim
korábbi tűzoltóparancsnoka részére
tiszteletbeli egyesületi tag
címet adományozza.

 

Az elismerő díszoklevél átadására ünnepélyes keretek közt 2016. február 5-én, Pleidelsheimben került sor, amelyet egyesületünk három fős delegációja nyújtott át, németországi tűzoltó barátaink közgyűlésének keretében. A közgyűlésen a Pleidelsheimi Önkéntes Tűzoltóság éves beszámolóinak elhangzása, és az új felnőtt tagok avatása után Jagadics Géza, egykori tűzoltóparancsnok, és Vécs Pál tűzoltóparancsnok mondott beszédet; méltatva a határokat átívelő, szoros tűzoltó baráti kapcsolat jelentőségét.
Frank Holzwarth  tíz éven keresztül állt a pleidelsheimi tűzoltóság élén. A tűzoltóparancsnoki tisztséget 2016. februárjától Timo Günther tölti be.

A Németországban töltött hétvége keretében küldöttségünk ellátogatott Winnendenbe, ahol megtekintette a helyi tűzoltó múzeumot.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
2015. év értékelő közgyűlése
hirekicon
2016. január. 30.

2016. január 30-án került sor Egyesületünk 2015. évet záró, értékelő közgyűlésére.  A közgyűlésen vendégeink között köszönthettük Balogh Ferenc Urat a Győr-Moson Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség korábbi elnökét, Major Márk tű. őrnagy Urat Kapuvár HTP parancsnokát és Regényi Győző alezredes Urat, polgárivédelmi felügyelőt.

A közgyűlést Horváth Káli István elnök nyitotta meg és ismertette a közhasznúsági jelentést, majd Vécs Pál parancsnok beszámolt a 2015-ös évi eseményekről, végzett munkálatokról az Egyesület gazdasági helyzetéről és 2016. évi tervezett feladatokról.  

A közgyűlés hátrelévő részében hat fiatal - eddigiekig ifjúsági tagságú - tűzoltó tett fogadalmat; ezt követően felnőtt egyesületi tagként folytatják tevékenységüket Egyesületünk életében. 

A közgyűlésen került sor a tűzoltó szolgálati évek után adományozott érmek átadására:

Horváth Tibor  10 éves szolgálati érem
Kóbor Lajos      30 éves szolgálati érem

A közgyűlés hivatalos részének lezártát követően vacsora következett.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

Hírek archívum 2017

Hírek archívum 2016

Hírek archívum 2015

Hírek archívum 2014

Hírek archívum 2013

Hírek archívum 2012

Hírek archívum 2011

Hírek archívum 2010

Hírek archívum 2009

Az oldal megtekintéséhez Firefox 2 vagy újabb webböngésző és minimum 1024 * 768 -as felbontás ajánlott!

content_right3.png
Copyright 2008 - Minden Jog Fenntartva Önkéntes Tűzoltó Egyesület - Fertőszentmiklós!