Hírek, Események

hirekicon
Viharkárok felszámolása
hirekicon
2017. augusztus. 28.

Egyesületünk 2017. 08. 27-én nem sokkal 19 óra után kapta a riasztást, miszerint a fertődi Esterházy-kastély mellett a vihar következtében egy körülbelül 10 méter magas és 80 cm átmérőjű fa kiborult, az utat teljes szélességében elzárja. Egységünk 6 fővel vonult a helyszínre, majd motoros láncfűrésszel a fa eltávolítását elkezdte.

A beavatkozás közben újabb riasztás érkezett, miszerint a Fertőszentmiklós - Pamhagen (Pomogy) vasútvonalon Sarród területén egy fa borult a sínekre, akadályozva a vasúti forgalmat. Egységünk a GYSEV Zrt. szakembereivel közösen a fát eltávolította.

Az esetek során személyi sérülés nem történt.

hirekicon
Beavatkozásaink 2017.08.10-11.
hirekicon
2017. augusztus. 12.

Egyesületünk is aktívan kivette a részét az augusztus 10-én esti órákban áthaladó vihar következtében keletkezett károk felszámolásából.

Egyesületünk este 21:30 után kapta az első riasztást, miszerint 8612. sz. úton a muzsaji bekötőútnál egy személyautóra dőlt egy fa. A helyszínen nagyjából 200 méter hosszan kellett az utat a kidőlt fáktól megtisztítani.

A munkálatok után az egység Nagycenkre vonult át, ahol távközlési vezetékről kellett fákat eltávolítanunk, míg Agyagosszergényben egy lehasadt ág elszakította a villanyvezetékeket, a helyszínt reggelig biztosítottuk.

Péntek reggel balesethez kaptunk riasztást Fertőszentmiklósra, a 85. sz. főút és a Szent István utca kereszteződésében 2 személyautó és egy nyerges szerelvény ütközött. Egységünk a gépjárműveket áramtalanította, valamint a helyszínt biztosította.

A délelőtt, illetve a kora délután folyamán veszélyes fák kivágásához riasztották egységünket Nagylózs, Hegykő, Fertőd, Fertőszentmiklós területére.

Délután 2 balesetnél avatkozott be az egységünk: először a 85. sz. főút 58. km-nél egy személyautó betonáteresznek ütközött. A kiérkezést követően az áramtalanítást, valamint a motortér oltását elvégeztük.
A visszaérkezést követően újabb riasztást kaptunk, miszerint Petőháza belterületén egy személyautó fának ütközött. Kiérkezést követően Petőháza ÖTE-vel a helyszínt biztosítottuk.

22 óra után nem sokkal Fertőszentmiklóson egy üzemen kívüli szórakozóhely kapott lángra. Egységünk a helyszínre 1 gépjárműfecskendővel és 1 vízszállító gépjárművel vonult, összesen 10 fővel vett részt az oltásban, melynek utómunkálatai a reggeli órákig eltartottak.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

hirekicon
Éves minősítő gyakorlat
hirekicon
2017. március. 04.

2017. március 4-én került sor Egyesületünk éves tűzoltó szakmai minősítő gyakorlatára. A gyakorlatot a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség felügyelte, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Galumba Lajos tű. alez. "megfelelő" minősítésűre értékelte.

Önkéntes tűzoltó egyesületünk a vállalt készenléti idején belül 2016. május 1-től hivatásos tűzoltó egység közreműködése nélkül, önállóan végez tűzoltási és műszaki mentési tevékenységet. Az önálló beavatkozás kritériuma az éves minősítő gyakorlat amely során rátermettségükről, és szakmai készségeikről adnak számot beavatkozó, önkéntes tűzoltóink.

A gyakorlat feltételezése szerint Fertőszentmiklóson egy családi ház kigyulladt, és a füsttel telítődött épületben több személy bennrekedt. A kiérkező egység feladata a tűzeset felszámolása, és a személyek mentése volt. A káreset felszámolása mellett műszaki mentési és kisgépkezelői ismeretekről is számot kelllett adnia tűzoltóinknak.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

hirekicon
Jégről mentési gyakorlat a Fertőn
hirekicon
2017. február. 04.

A Fertő Tavi Vízi Polgárőr Egyesület és a Fertőrákosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület jégről mentési gyakorlatot rendezett a Fertő-tavon. A szituációs gyakorlaton egyesületünk is részt vett 7 fővel, ahol különböző jégről-mentési módokkal ismerkedhettünk meg és gyakorolhattuk be ezeket speciális búvárok segítségével. A gyakorlaton egyesületünk mellett részt vett a mentőszolgálat, a rendőrség, a katasztrófavédelem, továbbá a fertőrákosi, a harkai, a nagycenki, a hegykői, a nagylózsi, a peresztegi, az egyházasfalui, a petőházi és a lövői önkéntes tűzoltók is.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

hirekicon
Melléképület és személygépjármű kapott lángra
hirekicon
2017. január. 31.

Egyesületünk nem sokkal 04:30 után kapta a riasztást, miszerint Fertőszentmiklóson egy családi házzal egybeépített melléképületbe tűz keletkezett. Egységünk 6 fővel vonult a helyszínre, ahol a kapuvári és a soproni hivatásos tűzoltókkal közösen megakadályozta a tűz továbbterjedését, majd segédkezett a tűz eloltásában és az utómunkálatokban. A tűz a lakóházra a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedt át.

Az esemény után 10:00-kor egy újabb helyre riasztottak minket, mi szerint egy személygépjármű kapott lángra egy családi ház garázsában, melyet a tulajok kiérkezésünkre a garázsból kitoltak. A helyszínre 4 fővel vonultunk, ahol egy vízsugárral avatkoztunk be a kapuvári hivatásos egység mellett.

Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

hirekicon
2016. év értékelő közgyűlése
hirekicon
2017. január. 28.

2017. január 28-án került sor Egyesületünk 2016. évet záró, értékelő közgyűlésére.  A közgyűlésen vendégeink között köszönthettük Galumba Lajos tű. alezredes Urat a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjét, Rácz Imre tű. ezredes Urat Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjét és városunk alpolgármester asszonyát Török Melindát.

Örvendetes, hogy ifjúsági tűzoltók táborát gyarapítja ezentúl számos lelkes fiatal, akik ifjúsági önkéntes tűzoltó tagságukról ifjúsági tűzoltó igazolványt vettek át, Vécs Pál tűzoltóparancsnoktól.

Egyesületünknél töltött évei után Horváth Nándor 40 éves, Kollár Péter 10 éves, Bujtás Gábor 10 éves önk. tűzoltó szolgálati érmet vehetett át.

A közgyűlés hivatalos részének lezártát követően vacsora következett.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

hirekicon
Tűz Földsziget határában
hirekicon
2017. január. 07.

Egyesületünk nem sokkal 13:00 óra után kapta a riasztást, miszerint Osli és Földsziget  között nagy területen száraz fű, avar és gaz ég. Az egységünk 6 fővel vonult a helyszínre és kéziszerszámokkal segédkezett a tűz megfékezésében. A tűz lakott területet nem veszélyeztetett.Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

Hírek archívum 2017

Hírek archívum 2016

Hírek archívum 2015

Hírek archívum 2014

Hírek archívum 2013

Hírek archívum 2012

Hírek archívum 2011

Hírek archívum 2010

Hírek archívum 2009

Az oldal megtekintéséhez Firefox 2 vagy újabb webböngésző és minimum 1024 * 768 -as felbontás ajánlott!

content_right3.png
Copyright 2008 - Minden Jog Fenntartva Önkéntes Tűzoltó Egyesület - Fertőszentmiklós!