Hírek, Események

hirekicon
Karácsony 2014
hirekicon
2014. december. 23.

hirekicon
40 órás tűzoltó alaptanfolyam Kapuváron
hirekicon
2014. december. 20.

2014. december 20-án, Kapuváron zajlott a november elje óta tartó 40 órás alapfokú tűzoltó tanfolyam záróvizsgája.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett tanfolyamon 19 fő vett részt, az oktatásokat a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirdendeltség és Kapuvár HTP szakemberei bonyolították le.

A tanfolyam során szerzett tudásukról a tanfolyam hallgatói elméleti, és gyakorlati vizsga keretén belül számoltak be. Egyesületünk 12 ifjú tűzoltója sikeresen teljesítette a követelményeket.

hirekicon
Melléképület lángolt Fertőszentmiklóson
hirekicon
2014. december. 15.

2014. december 15-én, a kora esti órákban Fertőszentmiklóson, a József Attila utcában tűz ütött ki.

Egyesületünk nem sokkal fél 7 előtt értesült az esetről, s kiérkezése után két vízsugárral kezdte meg a tűz továbbterjedésének megakadályozását. A káresetet a helyszínre érkezett Kapuvár HTP egysége segítségével sikerült felszámolni. A  40 m2-es melléképület a tűzeset során használhatatlanná vált.

(Képünk illusztráció.)

hirekicon
Tűzoltóparancsnoki vizsga Fertőszentmiklóson
hirekicon
2014. október. 04.

2014. október 4-én, Egyesületünk szertárban került sor a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltószövetség által szervezett, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által felügyelt már mintegy fél éve zajló, 344 tanórás "Önkéntes és létesítményi tűzoltó parancsnoki tanfolyam" féléves vizsgájára.

A számonkérésen a tanfolyam előadásait szombatonként rendszeresen hallgató - főként a térségben tevékenykedő - 24 önkéntes és létesítményi tűzoltó számolt be elméleti tudásáról, négy különböző témakörben. A vizsgát a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ képviseletében Barkóczi József tű. százados vezette.

A mostani sikeres vizsgát követően a tanfolyam folytatódik, s a tananyag teljes elsajátítását követően a téli időszakban gyakorlati és elméleti záróvizsgára kerül majd sor.

hirekicon
II. fokozatú tűzoltóverseny Győr-Sáráson
hirekicon
2014. szeptember. 13.

2014. szeptember 13-án, Győr-Sáráson hagyományteremtő céllal került megrendezésre a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltószövetség és a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében a II. fokozatú tűzoltóverseny.

A hat kategóriában a korábban megrendezett területi versenyek első helyezetei - mindösszesen 28 raj - mérték össze tudásukat kismotorfecskendő szerelésben és váltófutásban. A versenyt megnyitotta Sallai Péter megyei igazgató és Vécs Pál a megyei szövetség elnöke.

A családias hangulatban zajló megmérettetést követően az eredményhirdetés során oklevelek, serlegek és különdjak átadására került sor.

Egyesületünk csapatai a következő eredményeket érték el:
Gyermek leány - II. helyezett
Gyermek fiú - III. helyezett
Ifjúsági leány - III. helyezett
Ifjúsági fiú - I. helyezett
Felnőtt női - I. helyezett
Felnőtt férfi - I. helyezett

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Vizesgyakorlat Ivánon
hirekicon
2014. augusztus. 30.

2014. augusztus 30-án került a sor, a minden évben az önkéntes tűzoltók számára megrednezésre kerülő vizesgyakorlatra. Ezúttal Iván község adott otthont az összevont gyakorlatnak.

A feltételezés szerint a könyvtár és orvosi rendelő épületében elektromos zárlat következtében tűz keletkezett. A bevatkozó önkéntesek munkájának szakszerűségét a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékese értékelte.

Gyakorlaton részt vettek:
Iván ÖTE
Fertőendréd ÖTE
Petőháza ÖTE
Fertőszentmiklós ÖTE

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Diákok vakációztak egyesületünknél
hirekicon
2014. augusztus. 08.

A fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szertárát, és az épület környékét 2014. augusztus 6. és 8. között hangos gyermekzsivaj töltötte be. Rendhagyó módon 2014. évben a fertőszentmiklósi tűzoltók három teljes napra kapcsolódtak be a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola pedagógusai által szervezett Vakáció Táborba. Az elmúlt tanévben 1-4. osztályosok és leendő elsősök számára szervezett nyári tábor „tűzoltós” napjait a közel 80 kisdiák játékos feladatok megoldásával töltötte.

A tábor első napján, kisebb csoportokban részletesen megtekintették az önkéntes tűzoltók tűzoltószertárát, a tűzoltó múzeumot, tűzoltó szereket és felszereléseket. Az ismerkedés során szerzett élményeik alapján elkészítették csapatzászlójukat, és kitalálták csapatnevüket.

A további két napban, a tűzoltószertárban és környékén a kijelölt helyszíneken különböző ügyességi és tanulságos feladatokban mutatták meg rátermettségüket, amelyeket a feladathelyszíneken felügyelő tűzoltók pontoztak. Így például tűzoltós témájú keresztrejtvényt és kirakót oldottak meg, egy-egy tűzeset vagy baleset telefonos bejelentését gyakorolták, tűzoltó váltófutáson és tűzoltó akadálypályán mutatták meg gyorsaságukat. 

A feladatmegoldásokat időnként kisebb bemutatók szakították meg. Az érdeklődő kisdiákok megfigyelhették mi történik, ha az égő étolajat – helytelenül - vízzel próbálják meg eloltani, és megtanulhatták mit kell tenni helyes esetben. Érdeklődéssel figyelték a felnőtt férfi tűzoltók 800 l/p-es kismotorfecskendő bemutatóját, valamint egy imitált, elharapódzó kerti égetés tüzének eloltását.

Utolsó napon a tábor befejezéseként eredményhirdetésre került sor. A feladatok során szorgos lelkesedéssel gyűjtögetett pontok alapján szoros eredmények születtek. Az első helyezést elérő csapat tagjai csokoládét és emléklapot kaptak, a többi csapat tagjait cukorkával és emléklappal jutalmazták. 

A tábor szervezésében való együttműködéséért az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Fertőszentmiklós képviseletében Ábrahám László, a tábor főszervezőjétől Egyedné Horváth Erikától köszönetképpen a színes programok lebonyolításáért Adományozó Oklevelet vehetett át. Az oklevél tanúsága szerint az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Fertőszentmiklós részére a táborozó gyermekek a „Vakáció Tábor 2014 arany fokozatú támogatója” címet adományozták. Az oklevelet minden résztvevő gyermek aláírásával látta el.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Tűzoltóverseny Fertőendréden
hirekicon
2014. augusztus. 02.

2014. augusztus 2-án, családias hangulatban IX. alkalommal került megrendezésre Fertőendréden a Hadarits Ferenc Tűzoltó Emlékverseny.

A házigazda; a Fertőendrédi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ezen a napon ünnepelte 125. éves jubiláumát. A rendezvény elején a tűzoltószertárnál emléktábla avatására került sor, majd a résztvevő rajok felvonultak a Hegykői Tűzoltózenekar felvezetésével a megmérettetés helyszínére.

A versenymegnyitón Fertőendréd ÖTE és FF Giesshübl testvérkapcsolati oklevelet írt alá, megerősítve a két község tűzoltói közti barátságot. A délelőtti verseny kismotorfecskendő szerelésből és váltófutásból állt.

Egyesületünk a versenyen két kategóriában egy-egy csapattal indult és a következő helyezéseket érték el:

Fertőszentmiklós felnőtt női raj: I. helyezés
Fertőszentmiklós ifjúsági fiú raj: I. helyezés

Szerelési eredményeikért az első helyezéssel járó vándorserleget ebben az évben is hazahozhatták csapataink.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Tűzoltóesküvő Fertőszentmiklóson
hirekicon
2014. július. 26.

2014. július 26-án, a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók esküvőn vettek részt; Horváth Káli István egyesületi elnök és Hadarics Erzsébet fogadtak örök hűséget egymásnak.

A frissen megházasodottakat az egyházi szertartást követően tűzoltóink a templomkapunál tömlőalagúttal várták, amely végénél felállított dugólétráknál egy tömlő átvágása volt az ifjú pár feladata, mint közös életük első megpróbáltatása.

Gratulálunk, és sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak!

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Tűzoltóesküvő Fertőszentmiklóson
hirekicon
2014. július. 05.

Egyesületünk tűzoltói, Bekő Balázs vezetőségi tag és Lőrincz Emőke egyesületi tag fogadott örök hűséget egymásnak 2014. július 5-én.

Az egyházi szertartást követően a friss házasokat a templomkapuban egy ,,tömlőalagút", valamint annak végén  egy kifeszített tömlő várta.

Első közös megpróbáltatásként a tömlő átvágása volt a feladatuk. Az eredetileg erre a célra szánt kisolló helyett egy váratlan pillanatban a vőlegény előhúzott egy nagy ollót, amivel a tömlőt sikeresen átvágták.

Az egyesület nevében elsőként Vécs Pál tűzoltóparancsnok kívánt sok boldogságot, s azt, hogy a tömlő átvágása legyen közös életük során a legnagyobb megpróbáltatás.

A menyasszonyi csokrot Tömördi Sára az egyesület ifjúsági tűzoltója kapta el. A lakodalom helyszínére gépjárműfecskendővel szállították az ifjú párt.

Gratulálunk és sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak!

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
125. éves jubileumát ünnepelte egyesületünk
hirekicon
2014. július. 02.

Nagy sikerrel zárult a 2014. június 29-én megrendezett jubileumi tűzoltónap.

A nap kezdetén Péntek  József fertőszentmiklósi plébános ünnepélyes keretek közt felszentelte az egyesület új zászlaját.

A délutáni ünnepség a Katasztrófavédelem Központi Zenekara és Sopron Város Mazsorett Csoport által vezetett felvonulással kezdődött. A jubileumi ünnepség keretében az Ifjúság téren ünnepi köszöntők hangzottak el, amelyet az adományozott zászlószallagok felkötése követett. Az egyesület az elődök munkájának elismeréséül Posztumusz Díszokleveleket adományozott a hozzátartozóknak. Az ünnepség záró elemeként a Tűzoltószertár homlokzatán elhelyezett, 125. évfordulóra emlékeztető márványtábla avatására került sor: az emléktáblát Egyed József az egyesület legidősebb egykori tűzoltója és Holper Bálint az egyesület legfiatalabb ifjúsági tűzoltója leplezte le.

Mindezt követően a tűzoltószertárban sor került a "Fertőszentmiklósi tűzoltó elődök hagyatéka" című tűzoltó szervezettörténeti kiállítás megnyitójára. A kiállítást a délután folyamán a átogatók szabadon megtekinthették.

A délután folyamán több történeti korszakot átfogó szakmai bemutatók következtek. Elsőként a fertőszentmiklósi ifjúsági tűzoltók a középkori tűzvészeknél oly sűrűn alkalmazott vödörláncot mutatták be, majd az egyesület 1889. évben gyártott kocsifecskendőjével egy kisebb tűz oltását mutatták be.

Napjaink tűzoltási technikáját Fertőszentmiklós németországi testvértelepülésének tűzoltói, a pleidelsheim-i tűzoltók mutatták be, az 1999. évben tőlük ajándékba kapott Mercedes 1113 típusú gépjárműfecskendővel. A műszaki mentéseknél alkalmazott tűzoltó szakfelszerelések használatát a Győrszemere Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének tűzoltói mutatták be az érdeklődőknek.

A bemutatók után a Fertőszentmiklósi Rozmaring Hagyományőrző Nyugdíjas Klub szórakoztatta műsorával az Ifjúság téren megjelenteket. Mindemellett egészen késő estig számos szabadidős tűzoltós programban vehettek részt a tűzoltónapra kilátogató kisebbek és nagyobbak egyaránt.

A jubileumi tűzoltónapot az éjszakába nyúló tűzoltó bál zárta, a talpalávalóról a Music Club gondoskodott.

Ezúton is köszönjük mindazok segítségét, akik bármely módon segítették a tűzoltónapunk méltó megünneplését!

Részletes beszámoló, és a támogatók névsora megtekinthető ITT.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

Fotó: Kis-Guczi Péter (www.langlovagok.hu)

hirekicon
Táborozók látogatták meg egyesületünket
hirekicon
2014. július. 02.

A Fertőd Mikro-térségi Szociális Szolgáltató Központ Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálata által szervezett két hetes napközis  nyári tábor programjai keretében általános iskolás gyerekek látogattak Fertődről egyesületünkhöz.

A gyermekek megtekintették Tűzoltószertárunkat, a nemrégiben átadott tűzoltó múzeumunkat, és megismerkedtek a tűzoltó járművekkel és felszerelésekkel. A délelőtti program végén egy kisebb tűz oltásának bemutatóját tekintették meg.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

 

hirekicon
JUBILEUMI TŰZOLTÓNAP - 1889-2014
hirekicon
2014. június. 16.

Az 1889. évben hivatalosan megalakult Önkéntes Tűzoltó Egyesületünk ez évben ünnepli fennállásának 125. éves jubileumát.

Ezen jeles évforduló alkalmából Egyesületünk ünnepélyes keretek közt Jubileumi Tűzoltónapot rendez. A tűzoltónapon többek közt az Egyesület új csapatzászlójának ünnepélyes felvatására, a,,Fertőszentmiklósi tűzoltó elődök hagyatéka" című tűzoltó szervezettörténeti kiállítás megnyitójára, valamint tűzoltási bemutatókra is sor kerül.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A rendezvény plakátja a fenti képre kattintva megtekinthető, részletes program ITT letölthető.

hirekicon
V. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny
hirekicon
2014. június. 08.

2014. június 7-8-án a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban került megrendezésre az V. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny, amely a 2013. évben az országban levonuló történelmi árvíz miatt lett egy évvel későbbi időpontra halasztva. A versennyel egy időpontban, azonos helyszínen került lebonyolításra a VII. Országos Ifjúsági Tűzoltóverseny is.

Az országos verseny előzményeként Önkéntes Tűzoltó Egyesületünk a 2013. május 11-én, Mosonszolnokon megrendezett megyei versenyen 1. helyezést ért el, így Győr-Moson-Sopron megyét képviselve egy felnőtt férfi rajjal vett részt a Zánkán megrendezett országos versenyen. (Mosonszolnok ÖTE felnőtt női raja a versenyen szintén 1. helyezést ért el, azonban az országos versenyen sajnos nem tudott részt venni.)

A zánkai megmérettetésen a délelőtt és délután folyamán került sor egy-egy versenyszerelésre, és stafétafutásra. A délelőtti szerelést csapatunk néhány hibaponttal teljesítette. A délutáni szerelésen hibapont nélkül teljesítette a szerelési feladatot, azonban a sors fintora talán, hogy a szívóvezeték ez alkalommal szétesett, amely hibát - viszonylag gyorsan, de mindenképpen időveszteséget okozva – szabályosan korrigálta a raj. A váltófutás mindkét alkalommal eredményes volt.

Egyesületünk a versenyszerelés eredményei alapján, az országos versenyen résztvevő 15 felnőtt férfi csapat közül a 12. helyezést érte el.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
I. fokozatú tűzoltóverseny Mihályiban
hirekicon
2014. május. 24.

2014. május 24-én, Mihályiban került megrendezésre a Kapuvár körzeti I. fokozatú önkéntes és létesítményi tűzoltóverseny. A verseny során 12 önkéntes tűzoltó egyesület 25 csapata mérte össze tudását, váltófutásban és 800l/p-es kismotorfecskendő szerelésben.
A verseny megnyitóján beszédet mondott Galumba Lajos Győr-Moson-Sopron megyei tűzoltósági főfelügyelő, Vécs Pál Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltószövetség elnöke és Csitei Gábor Mihályi polgármestere.
Az eredményhirdetés során Rácz Imre Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője mondott beszédet, s adott át díjakat.

Versenyző egyesületek:
Osli ÖTE
Fertőendréd ÖTE
Fertőszentmiklós ÖTE
Rábakecöl ÖTE
Vitnyéd ÖTE
Kapuvár-Garta ÖTE
Mihályi ÖTE
Petőháza ÖTE
Himod ÖTE
Vásárosfalu ÖTE
Beled ÖTE
Edve ÖTE

Dobogós helyezések kategóriánként:

Gyermek leány
1. Fertőszentmiklós ÖTE

Gyermek fiú
1. Fertőszentmiklós ÖTE
2. Osli ÖTE
3. Fertőendréd ÖTE

Ifjúsági leány
1. Fertőszentmiklós ÖTE
2. Rábakecöl ÖTE

Ifjúsági fiú
1. Fertőszentmiklós ÖTE
2. Vitnyéd ÖTE
3. Kapuvár-Garta ÖTE

Felnőtt női
1. Fertőszentmiklós ÖTE
2. Rábakecöl ÖTE

Felnőtt férfi
1. Fertőszentmiklós ÖTE
2. Vitnyéd ÖTE
3. Rábakecöl ÖTE

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Baleset Röjtökmuzsaj és Lövő között
hirekicon
2014. május. 16.

2014. május 16-án, Röjtökmuzsaj és Lövő között egy nyerges vontató egy fának ütközött.

A műszaki mentés idejére az útszakaszon teljes útzár volt érvényben. A káreset felszámolásában Kapuvár HTP és Csorna HTP tűzoltói, illetve Önkéntes Tűzoltó Egyesületünk tűzoltói vettek részt.

A kamion sofőrje a helyszínen életét vesztette, a járműben utazó személy a baleset során kiesett a fülkéből, őt a mentők kórházba szállították.

hirekicon
II. Veterán Tűzoltójármű Találkozó
hirekicon
2014. május. 03.

2014. május 3-án került megrendezésre a Mosonmagyaróvári Veterán Autó és Motoros Egyesület szervezésében a III. Mosonmagyaróvári Veteránjármű találkozó, illetve a II. Veterán Tűzoltójármű Találkozó, a mosonmagyaróvári Flesch Károly Művelődési Központ nagyparkolójában. A rendezvényen felsorakozott veterán gépeket a szakmai zsűri három kategóriában - autó, motor, tűzoltó - díjazta.

A rendezvényen Egyesületünk is képviseltette magát az 1974-ben Németországban gyárott Mercedes B 1113 típusú gépjárműfecskendőjével.

Tűzoltó kategória helyezettjei:
I. Dunasziget ÖTE - Mercedes 408
II. Fertőszentmiklós ÖTE - Mercedes B1113
III. Jánossomorja ÖTE - Steyr 586

Különdíjban részesült Jánossomorja Steyr 586 gépjárműve.

A napjainkban is aktív szolgálatot teljesítő Mercedes B 1113 jármű szolgálati idejét a németországi Baden-Württemberg tartományban található testvértelepülésünk, Pleidelsheim önkéntes tűzoltóságán kezdte. A gyümölcsöző baráti kapcsolat kifejezéseképpen 1999. évben a Község elöljárósága Fertőszentmiklósnak ajándékozta a megkímélt állapotú, Mercedes gépjárműfecskendőt.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Óvodások látogatása tűzoltószertárunkban
hirekicon
2014. április. 28.

A fertőszentmiklósi Bezerédj Amália Óvoda és Bölcsőde óvodásai látogattak tűzoltószertárunkba.

A látogatás során megismerkedtek a tűzoltó felszerelésekkel, a tűzoltó szerekkel és megtekintették a porral oltó használatát.

A látogatás során szerzett élményeiket rajzokon örökítik meg, amelyek rajzpályázat formájában a 2014. június 29-én megrendezésre kerülő jubileumi tűzoltónapon kiállításra és díjazásra kerülnek.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
ÖTÉ-k minősítő gyakorlata
hirekicon
2014. április. 19.

2014. április 19-én, Fertőszentmiklóson sor került a Kapuvár körzetében található ÖTÉ-k minősítő gyakorlatára.
A gyakorlat során a tűzoltó egyesületek minősítési kategóriájukhoz mérten szabott feladatokat végeztek el, amelyek a gyakorlat végeztével értékelésre kerültek. A gyakorlatot Élő Lajos tű. őrnagy Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség  tűzoltósági felügyelője és Major Márk tű. százados, Kapuvár HTP parancsnoka értékelte.

Résztvevő önkéntes tűzoltó egyesületek:
- Beled ÖTE
- Fertőendréd ÖTE
- Fertőszentmiklós ÖTE
- Iván ÖTE
- Petőháza ÖTE


Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek  a képgalériában.

hirekicon
Adó 1%
hirekicon
2014. március. 10.

A fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzvédelmi tevékenységei mellett, 2014-ben is nagy hangsúlyt fektet a fiatalok foglalkoztatására.

§  Középiskolákkal kötött együttműködési megállapodás alapján lehetőség van nálunk végezni a közösségi szolgálatot, széles tevékenységi körön belül.

§  Továbbra is cél a tűzoltóversenyeken való jó szereplés, melyre 2014-ben felmenő rendszerű, azaz továbbjutási lehetőség adódik a körzetben, legjobban teljesítő csapatok részére.

§  2014. évi nyári táborban aktívan részt vállalunk, ahol programokat szervezünk és bonyolítunk le a táborozok részére. Ősszel, pedig várhatóan tűzoltó szakkör elindítására is lehetőség nyílik.

Tisztelettel kérjük Önt, hogy adója 1 %-val támogassa Egyesületünket, fenti céljainak megvalósulását. 

Név: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Fertőszentmiklós
Adószámunk: 18970623-1-08

hirekicon
Forgács égett egy silóban Fertőszentmiklóson
hirekicon
2014. január. 04.

2014. január 4-én, nem sokkal hajnali 4 óra után kapta Egyesületünk a riasztást, hogy Fertőszentmiklóson a Petőfi utcában található faipari üzemben egy 100 m3-es betonsilóban a benne tárolt faforgács ég.
A riasztásnak megfelelően a káreset felszámolásáig Egyesületünk egysége 6 fővel bevonult a Kapuvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra, ahol 13 óráig ügyeleti szolgálatot látott el. A délelőtt folyamán segélyhívás nem történt, vonulásra nem került sor.

Hírek archívum 2017

Hírek archívum 2016

Hírek archívum 2015

Hírek archívum 2014

Hírek archívum 2013

Hírek archívum 2012

Hírek archívum 2011

Hírek archívum 2010

Hírek archívum 2009

Az oldal megtekintéséhez Firefox 2 vagy újabb webböngésző és minimum 1024 * 768 -as felbontás ajánlott!

content_right5.png
Copyright 2008 - Minden Jog Fenntartva Önkéntes Tűzoltó Egyesület - Fertőszentmiklós!